Menu
EUR
Hoe verklein je de kans op fatbike diefstal?

Hoe verklein je de kans op fatbike diefstal?

Door: Linda Reacties: 0

Zo verklein je de kans op fatbike diefstal

 

Natuurlijk wil je lekker kunnen touren op je fatbike en hem af en toe even parkeren om boodschappen te doen, te lunchen, je kinderen naar school te brengen of naar je werk te gaan. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de kans op diefstal van je fatbike wordt verkleind?

 

Populariteit van e-bikes, waaronder fatbikes

Diefstal van fatbikes, zoals van alle fietsen, is helaas een veelvoorkomend probleem in Amsterdam en omgeving. De populariteit van fatbikes maakt ze aantrekkelijk voor dieven, vooral omdat ze vaak duurder zijn dan standaardfietsen vanwege hun speciale ontwerp en kenmerken.

In Amsterdam worden jaarlijks duizenden fietsen gestolen, waaronder fatbikes. De diefstal vindt vaak plaats op drukke openbare plaatsen, zoals treinstations, winkelstraten en fietsenstallingen. Soms worden ze zelfs uit woningen gestolen als ze niet goed zijn opgeborgen.

Om de kans op diefstal van fatbikes te verkleinen, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van hoogwaardige sloten, het bewaren van de fiets op een veilige plaats en het overwegen van diefstalpreventieaccessoires zoals GPS-trackingapparaten. Ook is het aan te raden een verzekering af te sluiten die diefstal en schade dekt. Op die manier ben je beter voorbereid mocht je fatbike bijvoorbeeld toch gestolen worden.

Bescherm je fatbike met deze slimme tips: 

 

  • Gebruik meerdere fietssloten voor je fatbike: kies twee verschillende fietssloten om diefstal te ontmoedigen, aangezien dieven meestal slechts één slot snel kunnen openbreken. Het tonen van meerdere sloten schrikt dieven bovendien af. Kies voor hoogwaardige ART-sloten met minimaal 2 sterren, zoals een ART-3 slot, en overweeg verschillende soorten sloten zoals vouwsloten of kettingsloten. Hier vind je meer informatie over welk fietsslot het beste bij jouw fatbike past: ANWB fietssloten
  • Hoe en waar zet je je fatbike vast: gebruik beide sloten om zowel het voor- als achterwiel van je fiets te beveiligen. Het is belangrijk om niet alleen het wiel vast te maken, omdat deze relatief eenvoudig los te maken zijn. Als je fiets voor langere tijd buiten blijft staan of 's nachts, zorg er dan voor dat zowel het achterwiel als het frame van de fiets stevig zijn bevestigd aan een vast object, terwijl het voorwiel ook wordt vastgemaakt aan het frame. Zo verklein je de kans op fatbike diefstal. 
  • GPS Tracker van Tracefy tracker: Een fatbike is een waardevol bezit. Om diefstal te voorkomen, biedt Tracefy de oplossing: met de Tracefy GPS-tracker ingebouwd in je fatbike, kun je hem altijd in de gaten houden. Via de bijbehorende app ontvang je meldingen wanneer je fatbike wordt verplaatst en kun je altijd in realtime zien waar hij zich bevindt. Indien nodig kun je de opsporingsdienst van Tracefy inschakelen. Bovendien kun je in de app routes bekijken en alle ritstatistieken inzien, waardoor het fungeert als een constante fietscomputer die alle ritgegevens vastlegt.
  • Accu slot: Zoals je zojuist hebt gelezen, beveilig je je fatbike met twee sloten. De meeste accu's van fatbikes kunnen ook worden vergrendeld. Ga je voor langere tijd weg en laat je je fatbike buiten staan? Dan raden we aan om de accu uit je fatbike te halen en mee te nemen. Op die manier voorkom je in ieder geval diefstal van de accu. 
  • Verzekering CLUB 204: Bij CLUB 204 kun je jouw Fatbike verzekeren bij aankoop. Een fatbike verzekering is een maandelijkse premie die je betaalt aan een verzekeraar. Als je elektrische fatbike wordt gestolen, keert de verzekering een bedrag uit en kan je bij CLUB 204 weer een nieuw bike kopen en weer veilig op pad. 
  • Noteer en registreer: Noteer het unieke framenummer van je fiets, dit kan de politie helpen bij het terugvinden van je fiets na diefstal. Verder is het verstandig om je fiets te registreren bij Stop Heling. Hier kunnen kopers en verkopers in Nederland controleren of een fiets als gestolen is gemeld.

Conclusie: 

Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je de kans op diefstal van je fatbike aanzienlijk verminderen. Investeer in een hoogwaardig slot, gebruik meerdere sloten, parkeer op een veilige locatie, overweeg GPS-tracking, sluit een fatbike verzekering af. Zo kun je zorgeloos genieten van je fietstochten, zonder angst voor diefstal. En dat is natuurlijk de bedoeling!  


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »